Stretch Top

4D Viynil: de revolutie in het waterbed

Stretch Top

4D Vinyl: De revolutie in het waterbed

TTI introduceert in exclusiviteit voor de volledige waterbedwereld, een vinyl dat opmerkelijke testresultaten laat optekenen in alle drie de dimensies. Zowel in lengte, breedte maar ook diepte toont de moleculestructuur van deze folie een ongekende sterkte en souplesse. Zonder twijfel verlegt de folie ook de grenzen van de vierde dimensie: tijd (spreek: duurzaamheid). Gespecialiseerde instituten tekenen ongelooflijke testresultaten op.

Sterker

4D Vinyl is 30% sterker dan normale PVC folies. Er werd getest op de breukbelasting. De grotere sterkte is het gevolg van het fabikageproces. Zowel de wijze waarop de grondstoffen gemengd worden als de methode die gebruikt wordt om van de PVC pasta een folie te maken, spelen hierbij een grote rol. Het 4D productieproces garandeert een zeer sterke moleculaire binding in de drie dimensies. Slechts door extreem hoge belasting zou deze moleculaire structuur kunnen verbroken worden.

Elastischer

4D Vinyl is 10% elastischer dan onze normale PVC folies. Ze bewees ook elastischer te zijn dan andere folies zonder polymere weekmakers. De hoogwaardige (en ook aanzienlijk duurdere) samenstelling ligt aan de basis van deze elasticiteit. 

Langere levensduur

4D Vinyl weerstaat buigproeven minstens 8 x langer dan normale PVC folies. Een lek in een waterbed ontstaat vrijwel altijd op een plaats waar de matras veel moet plooien. Op zulke plaatsen ontstaan eerst microscopisch kleine breuken, die later uitgroeien tot echte scheurtjes en lekken. De extreem hoge weerstand van de folie tegen het herhaaldelijk plooien, garandeert een lange levensduur. Bij buigproeven onstaan in een normale folie al breuken na circa 1.300.000 herhalingen. 4D® Vinyl weerstaat meer dan 10.000.000 bewegingen.

Blijft langer zacht

4D Vinyl blijft langer zacht dan klassieke PVC folies. Hoogwaardige, polymere weekmakers lossen niet op in het water van de matras. Dat garandeert een zeer langdurige zachtheid van het materiaal, ook na langdurig contact met water. Weekmakers met eenvoudige, monomere moleculaire structuren lossen sneller op, met verharding van de folie tot gevolg. 4D® Vinylfolie garandeert u jarenlange constante kwaliteit en comfort.

Verhoogde densiteit

4D Vinyl is 12% zwaarder dan normale PVC folies. Dat is een gevolg van het productieproces, waarbij de grondstoffen onder zeer hoge druk met elkaar vermengd worden. Daardoor is onze 4D® Vinyl niet enkel zwaarder, maar heeft hij ook een gelijkmatigere materiaalkwaliteit. De moleculaire structuur is ook beter gebonden in de 3 dimensies. Deze betere vermenging van de grondstoffen zorgt er ook voor dat zwakke plekken in het materiaal vermeden worden. In gewone PVC folies kunnen deze zwakke plekken ontstaan door een slechte vermenging van de weekmakers.

Besluit

4D Vinyl is een nieuwe folie, speciaal ontwikkeld voor de waterbeddenmarkt. Het heeft alle eigenschappen om lang bestand te zijn tegen water en en herhaalde bewegingen. Daarenboven is 4D® Vinylfolie volledig anorganisch wat ze hygiënischer maakt. In tegenstelling tot bepaalde andere folies, bevat 4D® Vinyl ook geen schadelijke stoffen.

Slaapcomfort

Contacteer ons

Bilzersteenweg 13
3730 Hoeselt

(T) 089 - 41 73 62
(F) 089 - 50 17 68

Openingsuren

Maandag 10u00 - 18u00  
Dinsdag 10u00 - 18u00  
Woensdag 10u00 - 18u00  
Donderdag 10u00 - 18u00  
Vrijdag 10u00 - 18u00  
Zaterdag 10u00 - 18u00  
Zondag Gesloten